Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2017. Szeptember 11. 05:50, hétfő | Helyi sport
Forrás: vidi.hu

A második félidőben verte a Vidi a Haladást

A második félidőben verte a Vidi a Haladást

Jó előjelekkel várhatta a Videoton a szombathelyiek elleni bajnokit, hiszen hét közben fölényes győzelmet aratott a Pakson, míg a gyengén rajtoló vasiak edzőváltáson estek át.

  • Az első félidőben mégis a szombathelyiek voltak jobbak, gólt lőttek és még egy tizenegyest is kihagytak az indiszponált Vidi ellen. Fordulás után megrázta magát a listavezető, gyorsan fordított, majd a meccs végén a győzelmet be is biztosította, így továbbra is veretlenül vezeti a táblázatot.

A találkozó előtt a Vidi szélsőjét, Suljic Asmirt köszöntötték századik NB I-es mérkőzése alkalmából, a csapatkapitányi kézfogásnál pedig 203 válogatottság találkozott Juhász Roland és Király Gábor személyében. Alig egy perc elteltével kis híján vezetést szerzett a szombathelyi csapat, Polgár centerezéséről a kivetődő Kovácsik mellett azonban Williams is lemaradt.

Nem kezdett rosszul a vendég csapat, a Vidi nem is tudott egyértelmű fölénybe kerülni, és helyzetekig sem nagyon jutott az első percekben. A 13. percben viszont az első komoly lehetőségéből be is talált a fehérvári csapat, ám Lazovics gólját les címén nem adta meg a játékvezető. Három perccel később Scsepovics tört be a tizenhatosra, visszakészített labdája azonban az érkező Stopira mögött gurult el. A 19. percben Hadzic tekert kapura szemrevaló mozdulattal, Király bravúrral hárított. A 24. percben a semmiből szerezhetett volna gólt a Haladás, miután Kovácsik utolsó emberként elveszítette a labdát, ezzel a szívbajt hozva a hazai szurkolókra, de Williams ezúttal sem tudott élni a lehetőséggel.

A 30. percben Fiola centerezése mindenki lába alatt átgurult, végül a lendületből érkező Stopira lőtt hatalmas erővel a kapu mellé. Az első félóra elteltével kényszerből cseréltek szombathelyiek, a beálló Németh Márió pedig mintegy két perc alatt vezetést is szerzett csapatának, lapos lövése a jobb kapufa segítségével jutott Kovácsik hálójába. Hogy csőstül jöjjön a baj, a 39. percben a Ramost buktató Fejes összehozott egy tizenegyest, a nagyon magabiztosan odaálló Williamsnek azonban ezt is sikerült kihagynia, kapu mellé lőtt.

A félidő végén még egy helyzete adódott a vendég csapatnak, Ramos viharzott el a bal szélen mindenkit otthagyva, de beadását a tisztán érkező Tóth fölé fejelte. A Vidi egygólos hátránnyal ment szünetre, és nem lehettünk elégedettek az első félidőben látottakkal.

A szünetben cserélt is Marko Nikolics, ahogy az várható volt, támadó szellemben – a bizonytalanul játszó Fejes helyett Ezekiel Henty állt be a folytatásra. Sikerült is beszorítani a Haladást, és ez pár percen belül gólt ért a Vidinek: az 52. percben Suljic jobbról érkező beadását Lazovics fejelte vissza a kapu bal oldalába, esélyt sem adva Királynak. A fehérváriak tejesen átvették az irányítást, és alig tíz perc alatt meg is fordították a meccset, a 64. percben Pátkai robbant be középen, és mintegy 11 méterről gyönyörű mozdulattal juttatta a labdát a jobb alsóba.

A vezetés megszerzése után visszavett a tempóból a Vidi, teret adva ezzel a szombathelyiek próbálkozásainak, a vendégek azonban az olykor előzékeny fehérvári védelem segítségével sem tudott komoly gólhelyzeteket kialakítani. A 83. percben Suljic eldönthette volna a meccset, de lövését Király nagy bravúrral védte. A 90. percben azonban harmadszorra is tehetetlennek bizonyult a Haladás kapusa, Lazovics hozta ziccerbe Scsepovicsot, aki higgadtan értékesítette azt. A Videoton így végül magabiztosan nyert 3-1-re, ezzel megőrizte veretlenségét, és tovább növelte előnyét a Pakssal ikszelő Honvéddal szemben.

Videoton - Szombathelyi Swietelsky Haladás 3-1 (0-1)

Videoton: Kovácsik - Fiola, Juhász, Fejes (Henty), Stopira - Nego, Pátkai, Hadzic (Varga), Suljic (Szolnoki) - Scsepovics, Lazovics

Gól.: Lazovics, Pátkai, Scsepovics, illetve Németh M.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.