Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. Augusztus 04. 14:29, péntek | Helyi sport
Forrás: vidi.hu

A Partizan Belgrád lesz az ellenfelünk az EL rájátszásában

A Partizan Belgrád lesz az ellenfelünk az EL rájátszásában

Pénteken az UEFA főhadiszállásán, a svájci Nyonban kisorsolták a labdarúgó Európa Liga play-off körének párosítását.

A tervek szerint az első mérkőzést augusztus 17-én, csütörtökön rendezik meg Belgrádban, a visszavágót egy héttel később Felcsúton.

Az Európa Liga rájátszásának sorsolása 13 órakor kezdődött pénteken az UEFA svájci főhadiszállásán, Nyonban, melyet a vidi.hu is élőben közvetített. Azt már délelőtt lehetett tudni, hogy ellenfelünk a következő hat csapat közül kerül majd ki:

  • Partizan Belgrád (szerb)
  • Olympique Marseille (francia)
  • PAOK (görög)
  • Legia Varsó (lengyel)
  • Viktoria Plzen (cseh)
  • Zenit (orosz)

A sorsoláson végül eldőlt, hogy ellenfelünk a szerb Partizan Belgrád lesz. A tervek szerint az első mérkőzést idegenben vívjuk, a visszavágót Felcsúton, ez azonban még változhat, mivel a másik belgrádi együttes, a Crvena Zvezda is otthon kezdi az EL rájátszását. A játéknapok: augusztus 17. és 24.

Ellenfelünkről:

1945-ös alapítása óta a jugoszláv, majd később a szerb liga domináns csapata a Partizan. 11-szer nyerték meg a jugoszláv bajnokságot, majd 8-8 alkalommal Szerbia és Montenegró, valamint Szerbia pontvadászatát. A legutóbbi, 2017-es címüket nem mással nyerték, mint jelenlegi vezetőedzőnkkel, Marko Nikoliccsal, de korábban szerepelt a csapatnál Marko Scsepovics (2010-13) és Danko Lazovics (2000-03, 2006, 2014-15) is.

A Partizan a Bajnokok Ligájában kezdte az idei nemzetközi kupaidényt. A montenegrói Buducsnoszt Podgorica összesítésben 2-0-val való kiejtése után hazai pályán 3-1-es vereséget szenvedtek az Olimpiakosztól, ezt a hátrányt pedig már nem sikerült ledolgozniuk a visszavágón, 5-3-mal kiestek és az Európa Liga rájátszásába kerültek.

  • Keretük összértéke 19 millió euró a transfermarkt.de szerint.

Belgrád közúton 437 km távolságra van Székesfehérvártól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.