Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Október 09. 06:16, hétfő | Helyi
Forrás: forbes.hu

A Videoton a legértékesebb a teljesen magyar tulajdonú vállalatok között

A Videoton a legértékesebb a teljesen magyar tulajdonú vállalatok között

A száz legjobb, száz százalékban magyar tulajdonban lévő vállalatot listázza októberi számában a Forbes magazin, melynek felmérése szerint a Videoton a legértékesebb a teljesen magyar tulajdonú vállalatok között.

A száz legértékesebb magyar kézben lévő vállalat listáján két hónapig dolgozott a magyar Forbes, és közben több mint háromszázötven magyar cég mérlegeit – a konszolidáltakat is – nézték át a magazin és a Concorde MB Partners munkatársai.

Az első helyre a Széles Gábor többségi tulajdonába, illetve Lakatos Péter és Sinkó Ottó érdekeltségébe tartozó Videoton került. A cég értéke 212 milliárd 266 millió 514 ezer forint. A székesfehérvári vállalatcsoport az ország tizenharmadik legnagyobb munkaadója – derül ki a Forbes októberi számából.

A második helyezett a Felcsuti Zsolt többségi tulajdonában álló MMPF Holding lett, amely az építőiparnak kínál termékeket meglehetősen széles skálán. A Videoton erejét mutatja, hogy a MMPF Holding értéke alig több, mint a fele Széles Gábor érdekeltségéének, persze a 112 milliárd 400 millió forint így sem nevezhető kevésnek. A képzeletbeli dobogó harmadik helyére a Nitrogénművek állhatna fel, a több mint tíz éve tartó komoly beruházási programnak köszönhetően a péti Európa legmodernebb műtrágyagyára lett.

Érdekesség, hogy a százas listán szereplő cégek negyvenöt százaléka 1990-94 között alakult – bár egy részük már a rendszerváltozás előtt is létezett. Ez azt jelenti, hogy a 2017-ben legértékesebb vállalkozások majd fele legalább huszonöt éves, feltörekvő információtechnológiai cégeket például alig találunk köztük.

  • A legnagyobbak a rendszerváltáskor kezdték, ugyanakkor az is igaz – és ezt épp az exporthányad mutatja –, hogy közülük sokan megértették, ha nem nyitnak a külpiacok felé, akkor lőttek a versenyképességnek és a növekedésnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.