Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2017. Július 20. 06:49, csütörtök | Helyi sport
Forrás: vidi.hu

A Videoton edzője újabb győzelmet és továbbjutást vár

A Videoton edzője újabb győzelmet és továbbjutást vár

Marko Nikolic, a Videoton FC szerb vezetőedzője újabb győzelmet és továbbjutást vár csütörtökön az észt Nömme Kaljuval szemben a labdarúgó Európa Liga-selejtező második körében.

A klub szerdai sajtótájékoztatóján a tréner megjegyezte, hogy a múlt heti háromgólos idegenbeli sikerük jó eredmény, de nincs vége a párharcnak, amíg a második meccset le nem fújja a játékvezető. Mint mondta, végig koncentráltan akarnak játszani és mindent megtesznek, hogy egy újabb győzelemmel a magyar futball UEFA-együtthatóját is emeljék.

Marko Nikolic kérdésre elmondta, hogy a Kalju tipikus skandináv focit játszik, van potenciál a támadójátékában, ezért figyelniük kell a védekezésre. Jelezte, hogy a Videoton is támadhatna sokkal hatékonyabban, ezért reméli, hogy a következő napokban két-három új játékos igazolását bejelenthetik, akik sokat tehetnek hozzá a csapat támadójátékához.

Az edző kiemelte, csak a csütörtöki találkozóra koncentrál, utána foglalkozik majd a francia Girondins Bordeaux-val, amellyel továbbjutás esetén találkozik.

Kovácsik Ádám, a fehérváriak kapusa hangsúlyozta, hogy az első meccsen aratott biztos győzelmük megnyugtató, és házigazdaként sem szeretne gólt kapni.

Az első találkozón a Videoton 3-0-ra győzött az észt Nömme Kalju vendégeként. A visszavágót csütörtökön 21 órától rendezik a felcsúti Pancho Arénában.

A székesfehérvári gárda az első körben a máltai Balzant búcsúztatta, miután a hazai 2-0-s sikert követően idegenben 3-3-as döntetlent játszott.

A párharc továbbjutója a francia Girondins Bordeaux csapatával találkozik a selejtező harmadik fordulójában. Az első mérkőzést Franciaországban rendezik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.