Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2017. Szeptember 09. 08:02, szombat | Helyi
Forrás: vidi.hu

Edzőváltás után, ellenünk próbál javítani a Haladás (videó)

Edzőváltás után, ellenünk próbál javítani a Haladás (videó)

A szombathelyiek a tabella 10. helyéről várják a vasárnapi összecsapást.

A Haladás kerete nem sokat változott a nyári átigazolási időszakban. Voltak persze távozó és érkező futballisták, de túlzás lenne azt állítani, hogy kicserélődött a vasi gárda állománya. A távozók közt találjuk az egykori Vidi-játékost, Gajdos Zsoltot, aki Nyíregyházára igazolt, a korábban ugyancsak Fehérváron is megforduló Hidvégi Sándort, aki immár a Siófok futballistája, de az átigazolási időszak utolsó napjaiban Simon Ádám is csapatot váltott, ő Paksra tette át székhelyét.

Az érkezők közül mindenképp meg kell említeni a korábban a Kaposvár, a Pécs és a DVTK együttesében is szereplő Miroszlav Grumicsot, a szlovák Slovan együttesétől érkező Pinte Patrikot és az MTK-tól kölcsönbe érkező brazil futballistát, Myke-t.

A szombathelyi alakulat a bajnoki címvédő otthonában kezdte el az idei szezont, és 2-0-ás vereséget szenvedett Kispesten, azonban a következő játéknapon 1-0-ra legyőzte a DVSC-t. A DVTK és a Paks elleni mérkőzéseken nem sikerült pontot szerezniük a Haladás játékosainak, a Balmazújvárost azonban simán verték 3-1-re.

A Ferencváros elleni idegenbeli 2-0-ás vereség még simán a papírforma kategória, azonban a Puskás Akadémia elleni hazai 5-1-es zakó a szezon eddigi egyik legnagyobb meglepetése volt - azon viszont már kevesebben csodálkoztak, hogy a gyengébb szezonkezdet, és a nagy arányú hazai vereség után a válogatott szünetben edzőcsere mellett döntött a Haladás vezetése. Mészöly Gézát az Illés Akadémia szakmai igazgatója, Pacsi Bálint váltotta.

A Haladás két felkészülési mérkőzést is játszott a bajnoki szünet alatt. Az osztrák élvonalban szereplő Wiener Neustadt ellen gól nélküli döntetlen született, majd egy nappal később 16–0-ra győzött a Győr-Moson Sopron megyei II. osztályban szereplő Hegykő vendégeként a két csapat kétszer 30 perces gálamérkőzésén.

A Haladás elleni bajnokiról Kovácsik Ádám nyilatkozik:

Kovácsik Ádám lett a 2016/2017-es szezon legjobb NB I-es kapusa, Dibusz Dénest (FTC) és Király Gábort (Haladás) megelőzve.

Az év csapatába négy Vidi-játékos is bekerült:
Loic Nego, Vinícius Paulo, Juhász Roland és Danko Lazovics.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 08:07, csütörtök | Helyi

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése: az elektromos,

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.