Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Július 26. 19:15, szerda | Helyi sport
Forrás: vidi.hu

Európa Liga - Győzni szeretne Bordeaux-ban a Videoton

Európa Liga - Győzni szeretne Bordeaux-ban a Videoton

A nemzetközi porondon egyedüli magyar csapatként versenyben lévő Videoton az egyértelműen esélyesebb francia Girondins Bordeaux otthonában lép pályára az Európa Liga selejtezőjének harmadik fordulójában.

A Videoton honlapján a szerdán reggel útra kelt csapat középpályása, Anel Hadzic arról beszélt: tisztában vannak az esélyekkel, de bíznak abban, hogy akár nyerhetnek is Franciaországban, mivel mindig a siker reményében lépnek pályára.

"Nem lesz egyszerű dolgunk, de ha a saját játékunkat tudjuk játszani, valamint koncentráltak leszünk, bárkit megverhetünk. Ezzel együtt egy döntetlennel sem lehetnénk elégedetlenek" - nyilatkozta a bosnyák futballista, hozzátéve, minimális előnyt jelenthet, hogy visszavágó lesz Magyarországon, ám nem ez lesz a döntő a párharcban.

A bajnoki ezüstérmes Videoton az első fordulóban a máltai Balzant, a másodikban pedig az észt Nömme Kaljut búcsúztatva került a harmadik körbe, míg a Bordeaux - mely a francia bajnokság hatodik helyén zárt legutóbb - ebben a szakaszban kezdi meg a szereplését az EL-ben.

A harmadik forduló visszavágóit egy hét múlva rendezik. A győztesek a zárókörben már a főtáblára kerülésért lépnek majd pályára.

Európa Liga-selejtező, 3. forduló, első mérkőzés:
Girondins Bordeaux - Videoton FC 20:30

20 fős kerettel indult útnak a Vidi Bordeauxba, a különgép délelőtt 10 órakor szállt fel és 160 perccel később landolt Franciaországban, ahol felhős az idő, a hőmérséklet 20 Celsius-fok. A szállás elfoglalását követően 13:30-tól megebédelt a csapat, majd pihenőre tértek a játékosok.

19:00-kor sajtótájékoztatón vett részt Marko Nikolics vezetőedző, 19:30-tól pedig edzést vezényel a szakmai stáb a csütörtöki mérkőzés helyszínén, a Matmut Atlantique-ban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: