Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Október 23. 05:16, hétfő | Helyi sport
Forrás: vidi.hu

Hajrában szerzett gólokkal győztük le a Puskás Akadémiát (videó)

Hajrában szerzett gólokkal győztük le a Puskás Akadémiát (videó)

Rengeteg lövéssel próbálkoztunk a meccsen, de a remek formában védő Hegedűs Lajos a 87. percig állta a sarat. Végül Juhász Roland és Ezekiel Henty is betalált, így továbbra is vezetjük a bajnokságot!

Csapatunk szombaton az OTP Bank Liga 13. fordulójában a Puskás Akadémiával találkozott. Bár a pályaválasztói jog minket illetett, a találkozóra az MLSZ szabályainak értelmében nem kerülhetett sor a Pancho Arénában, így az Új Hidegkuti Nándor Stadionban mérkőztünk a felcsútiakkal, akikkel szemben korábban még soha sem maradtunk alul tétmeccsen. A Vidinél nem léphetett pályára a sérüléssel küszködő Kovács István, visszatért viszont eltiltását követően Pátkai Máté és Danko Lazovics.

Már a 4. percben helyzetbe kerültünk, amikor Géresi kapott egy passzt a tizenhatos sarkánál, majd középre gurított Hentynek. Nigériai támadónk megfordult és lőtt, Hegedűs felszedte a földről. Három perccel később Lazovics elé pattant egy labda, 14 méterről leadott pattogós lövését védte a vendégek hálóőre.

Nem álltunk le: Lazovics harcolt ki szabadrúgást a 8. minutumban, Hadzic pedig 25 méterről lőtt, Hegedűs csak nagy vetődéssel tudta kitornázni a sarok felé tartó játékszert. A 11. percben már a kapuba is bejutott a labda, de Kassai Viktor érvénytelenítette a Hadzic szabadrúgása után Stopira által közelről, szép vetődéssel befejelt találatot.

A 14. minutumban Hadzic tüzelt 19 méterről, ám ez a kísérlet is Hegedűs kezei között halt el. Öt perccel később Géresi beadását az ötös sarkáról Lazovics fejelte kapura, a korábbi MTK-kapus ismét a helyén volt. Nem telt el 90 másodperc és Hadzic tüzelt ismét, ez elszállt a kapu fölött.

Csak ekkor került sor a PAFC első kisebb lehetőségére. Perosevic lépett ki erősen lesgyanús szituációban, hátragurított Latifinek, aki 16 méterről, oldalról lőtt - jócskán fölé. A 25. percben Knezevic veszélyes beadásához ért hozzá Kovácsik, a labda pedig kevéssel mellévágódott. Nem sokkal később Szakály lövését fogta kapusunk.

A 28. percben Perosevic lendítette lövésre a lábát, de Varga előbb elsodorta a labdát, így csak középpályásunkat találta el a rúgás. Bár játékosunk először felállt és megpróbálta folytatni a mérkőzést, de nem ment, végül hordágyon vitték le, Suljic váltotta.

A 43. percben Géresi fejese kerülte el a kaput, az állás pedig a játékrészben már nem változott, így 0-0-val vonultak szünetre a felek.

A második 45 perc úgy folytatódott, ahogy az első nagy része zajlott: a 48. percben Stopira, majd Lazovics bólinthatott óriási helyzetben, de előbbi fölé szállt, utóbbit pedig Hegedűs ütötte ki. Ezzel azonban még mindig nem volt vége korai rohamainknak, hiszen az 52. percben Juhász maradt elöl és továbbított fejjel a vendégkapu irányába, ám a hálóőr ezúttal is óriási bravúrral tolta ki a játékszert. Másodpercekkel később Mevoungou fejese hullott mellé kevéssel.

Folyamatosan ráerőltettük akaratunkat a Puskás Akadémia csapatára, de nagyobb lehetőség a 66. percig nem alakult ki. Ekkor Henty 23 méterről próbálkozott, kísérlete épp Hegedűs kezébe szállt. Egy perccel később gyönyörű összjáték végén Hadzic került óriási ziccerbe, de közeli lövésébe beleléptek, így szöglet következett.

A 71. percben egy kontrát követően Prosser vezethette Juhászra a labdát helyzetben, majd lőtt, Kovácsik jól dőlt el és fogta a rövidbe tartó löketet. Négy perccel később Hadzic lőtt 23 méterről, ez is elszállt a kapu fölött.

A 86. percben Scsepovics elé került a labda a tizenhatos vonalán, de jobb lábbal nem talált célt. Egy perccel később Stopira lőtt 25 méterről, Hegedűs nagy vetődéssel tolta ki. A szögletet követően középen még nem sikerült kapura irányítani a játékszert, de a hosszún Juhász kissé lehajolva a kapu jobb oldalába bólintott (1-0).
A 90. percben Lazovics ugrott ki ziccerben, de lövés helyett megkísérelt egy cselt, majd elesett. Kassai Viktor szerb támadónknak mutatta fel a sárga lapot. Ezzel azonban még nem volt vége!

A 91. minutumban ugyanis Suljic jobb oldalról érkező beadását Henty vágta a kapu bal oldalába szép mozdulattal - Hegedűs csak hozzáérni tudott (2-0).

Győzelmünkkel biztossá vált, hogy megőrizzük az első helyet az OTP Bank Liga tabelláján. A Vidi története során bajnokin továbbra is veretlen a Puskás Akadémia FC-vel szemben. Legközelebb kedden lépünk pályára, a Dabas vendégei leszünk a Magyar Kupa 7. fordulójában.

Összefoglaló:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.