Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2010. Február 14. 20:40, vasárnap | Helyi
Forrás: Szekesfehérvár.hu

Hétfőn még lehet jelentkezni

Hétfőn még lehet jelentkezni

Már csak két napjuk van az érdeklődőknek arra, hogy jelentkezzenek a felsőoktatási intézmények szeptemberi képzéseire, a határidő hétfőn éjfélkor lejár. A diákok korlátlan számú jelentkezést nyújthatnak be az idén is. A képzési

Ugyanazon képzésnek - azaz ha az intézmény és a szak neve, továbbá munkarendje megegyezik - az államilag támogatott és a költségtérítéses formájára való jelentkezés egy jelentkezésnek számít. Az ezen felül megjelölt további jelentkezésenként az alapdíjon túl 2-2 ezer forint kiegészítő díjat kell fizetni. Azok a hátrányos helyzetű vagy halmozottan hátrányos helyzetű jelentkezők, akik erről a felvételi jelentkezési lapon nyilatkoznak és a jelentkezésükhöz csatolják az ezt igazoló dokumentumot, kedvezményt kaphatnak a felvételi eljárás alapdíjából. A hátrányos helyzetű jelentkezők 50 százalékos kedvezményt kapnak az alapdíjból, a halmozottan hátrányos helyzetű jelentkezők teljesen mentesülnek az alapdíj megfizetése alól. A benyújtott dokumentumok vizsgálatát követően a regisztrációs levéllel együtt kapnak csekket a befizetendő összegről. A szakemberek szerint érdemes alaposan mérlegelni, hogy a megjelölni kívánt képzések, intézmények közül mely helyre szeretne a jelentkező a leginkább bekerülni, és ennek alapján felállítani a végleges jelentkezési sorrendet. A jelentkezők ugyan tetszőleges számú képzést megjelölhetnek, besorolást azonban csak egyre nyerhetnek. A sorrend eldöntésében segít a www.felvi.hu honlapon frissített adatokkal elérhető interaktív Felvi-rangsor, amellyel másodpercek alatt bárki elkészítheti személyre szabott, saját rangsorát. A gyors és hatékony felsőoktatási felvételi jelentkezés lehetőségét kínálja a www.felvi.hu weblapon elérhető e-felvételi szolgáltatás. A felsőoktatási felvételi jelentkezés online változatának egyik előnye, hogy nem engedi a hibás űrlapkitöltést. Az elektronikus jelentkezést a www.felvi.hu honlapon való regisztráció után lehet igénybe venni, a felületen különböző súgók, útmutatók, üzenetek, keresők támogatják a jelentkezőt az űrlapok kitöltésében. Így otthonról, postai sorban állás nélkül, lehet benyújtani a jelentkezést a felsőoktatási felvételire. Az elektronikusan jelentkezőknek 2010. február 15-én éjfélig van lehetőségük arra, hogy a szükséges jelentkezési adatokat rögzítsék, majd ezt követően a legkésőbb 2010. február 23-ig hitelesíteniük kell jelentkezésüket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 08:07, csütörtök | Helyi

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése: az elektromos,

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.