Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Október 20. 16:29, péntek | Helyi sport
Forrás: vidi.hu

Hétvégén a nyolcadik helyezett Puskás Akadémiát fogadjuk (videó)

Hétvégén a nyolcadik helyezett Puskás Akadémiát fogadjuk (videó)

A szombati bajnoki lesz a két csapat nyolcadik ütközete az NB I-ben, ellenfelünk még soha nem tudott győzni ellenünk.

A Balmazújváros mellett az OTP Bank Liga másik 2017-18-as újoncával, a Puskás Akadémiával szemben is veretlen történelme során a Vidi.

Megyei riválisunk ugyanakkor már messze nem az első, hanem a negyedik idényét kezdte a legjobbak között a nyáron, így eddig összesen nyolcszor mértük össze erőnket velük. A mérleg két döntetlen mellett hat Vidi-siker. Ezek közül a legutóbbi már ebben a szezonban született, mégpedig a második fordulóban, amikor Diallo korai fejesgólját követően Fejes, Lazovics és Scsepovics találataival 3-1-re nyertünk. A felcsútiak többek között ennek is köszönhetően gyengén kezdték az évadot – az első négy találkozót követően egy pontjuk volt -, de aztán alaposan felzárkóztak.

Négymeccses győzelmi szériájuk alatt áldozatul esett nekik a Balmazújváros, a Haladás, az Újpest és a Mezőkövesd is, mígnem a DVSC és a Paks megálljt parancsolt és egyaránt begyűjtötte a három pontot. A múlt szombati, Ferencváros elleni döntetlennek köszönhetően a 13. fordulót megelőzően Pintér Attila együttese jelenleg a 8. pozíciót foglalja el a tabellán.

A PAFC és a Vidi legutóbbi ütközete óta több átigazolást is megejtett ellenfelünk. Érkezett Antonio Perosevic és Liridon Latifi, míg a transzferidőszak hajrájában végleg elhagyta a felcsúti csapatot a Videoton FC nyáron szerződtetett védője, Tóth Bence, valamint Sallai Roland, Szatmári Lóránd és Gundel-Takács Bence. Kölcsönbe egykori játékosaink, Polonkai Attila és Nagy Zsolt, illetve Ivor Horvat kerültek. Az átalakításokat követően a mértékadó transfermarkt.de portál a PAFC keretét az NB I-ben a harmadik legértékesebbre taksálja.

Loic Nego: Nagyon fontos, hogy megszerezzük a 3 pontot szombaton

Védőnk arról is beszélt, a csapat nem foglalkozik azzal, hogy ezúttal az MTK stadionja jelenti majd a hazai pályát.

"Ezúttal is egy komoly feladat előtt állunk, ugyanis egy igen masszív csapat lesz a szombati ellenfelünk. Nyáron sem volt könnyű dolgunk a Puskás Akadémia ellen, de a sikert nem adják olcsón, azért meg kell küzdeni. Nem foglalkozunk azzal, hogy melyik pályán játszunk, hiszen tulajdonképpen minden mérkőzésünk "idegenben" kerül megrendezésre.

Ennél sokkal fontosabb, hogy mindenki száz százalékot nyújtson a mérkőzésen, mert nagyon fontos, hogy újra győzzünk a bajnokságban. Sajnos az utóbbi időszakban több pontot is elhullajtottunk, emiatt pedig üldözőink felzárkóztak mögöttünk, de sosem nézünk hátra, csak előre. A későbbi céljaink elérése érdekében mindenképp 3 pontot kell szereznünk a PAFC ellen" - mondta Loic Nego a vidi.hu-nak.

Kassai Viktor vezeti a szombati, PAFC elleni bajnokit

Legutóbb augusztusban, a Loki elleni bajnokink alkalmával fújta a sípot a rutinos spori Vidi-meccsen.

Kassai Viktor 1990-ben tett játékvezetői vizsgát, a hazai élvonalban 1999 óta, a nemzetközi porondon 2003 óta vezet mérkőzéseket. Az előző szezonban a Vidi - Vasas bajnokit és a DVTK - Vidi találkozót, míg ebben az idényben a DVSC elleni meccsünket vezette nekünk Kassai. A rutinos sporttársnak a szombati Vidi - PAFC lesz a 281. élvonalbeli találkozója. Az eddigi 280 mérkőzésen 1309 sárga lapot és 65 pirosat osztott ki.

Kassai két segítője az oldalvonalak mellett Szécsényi István és Varga Gábor lesz, az alapvonalak mögül Pintér Csaba és Urbán Eszter segíti a munkáját, a tartalék játékvezetői teendőket pedig Berettyán Péter látja majd el a szombaton 15:30-kor kezdődő mérkőzésen.

Géresi Krisztián: "A Puskás ellen javítani akarunk".

Szélsőnk reméli, hogy a két csapat júliusi összecsapásához hasonlóan alakul majd a szombati mérkőzés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben