Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. Július 28. 07:34, péntek | Helyi
Forrás: fehervarihirek.hu

Junior öttusa világbajnokság Székesfehérváron

Junior öttusa világbajnokság Székesfehérváron

2013 után először, összességében ötödször Székesfehérvár lesz a házigazdája az öttusázók junior világbajnokságának augusztus 7-14. között. A jelentős erőpróbát az Alba Volán SC és a MÖSZ közösen szervezi.

A megmérettetés versenyhelyszínei nagyon közel lesznek egymáshoz: az úszást a városi uszodában, a vívást a szomszédos MKOSZ kosárlabda edzőcsarnokban, a lovaglást és a kombinált versenyszámot a Bregyó közben található atlétikai centrumban bonyolítják majd le, így egész nap könnyen követhetők lesznek az események.

Korábban:

Székesfehérvár a házigazdája a korosztályos eseménynek

A honi szövetség illetésekei egyeztettek a Volán Fehérvár öttusa szakosztályának vezetőivel. Junior vb-t rendeznek a nyáron.

A Magyar Öttusa Szövetség képviseletében Gallai István és Kármán Sándor látogatott a Volán öttusázóinak Börgöndi úti telepére. Végérvényesen eldőlt, hogy Székesfehérvár a házigazdája az idei junior vb-nek, amely augusztus 7-étől 14-ig kerül megrendezésre, az Alba Volán SC és a MÖSZ közösen szervezi az erőpróbát.

A klub ügyvezető elnöke, Sárvári László felkérte Kármán Sándort a szervező bizottság elnökének, társelnöknek pedig Demeter Józsefet, a Volán öttusázóinak technikai vezetőjét. Mindketten igent mondtak. Fehérváron utoljára 2013-ban került sor junior vb-re, 2014-ben pedig felnőtt Eb-t rendeztek, sikerrel.

A nyári, utánpótlás rendezvényt követően, az elkövetkező években felnőtt seregszemle lebonyolítását is tervezik. Ez persze még csak terv, az azonban biztos, hogy a világ legjobb juniorjai idén augusztusban Fejérbe látogatnak. Kármán Sándor elmondta, 150 versenyző indulására számítanak, két éve, Mexikóban 111, tavaly Kairóban 124 sportoló harcolt az érmekért.

  • A viadalt igyekeznek egy kis sugarú körön belül bonyolítani: az úszást a városi uszodában, a vívást a szomszédos MKOSZ-teremben, a lovaglást és a kombinált versenyszámot a Bregyó közben található atlétikai centrumban.
Címkék: öttusa, alba öttusa, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.

2024. Április 10. 09:33, szerda | Helyi

Hibaelhárítást végez a Fejérvíz a Ligetsoron, a környéken vízhiány várható

A munkavégzés idejére a helyszínen ivóvízszállító lajtos autót biztosítanak.