Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Október 30. 07:03, hétfő | Helyi sport
Forrás: vidi.hu

Két gólos vezetés után döntetlen Újpesten (videó)

Két gólos vezetés után döntetlen Újpesten (videó)

Az 5. percben már 2-0-ra vezettünk, de a második félidőben előbb szépítettek, majd egyenlítettek a hazaiak. Hadzicot és Suljicot kiállították, Kovácsik Ádám a 91. percben büntetőt hárított.

Csapatunk szombat délután az Újpest FC vendége volt az OTP Bank Liga 14. fordulójában. A lila-fehérekkel a nyáron 2-2-re végeztünk, akkor a rendes játékidő utolsó két percében sikerült ledolgoznunk kétgólos hátrányunkat. A találkozón Lazovics eltiltás, Kovács István sérülés miatt nem léphetett pályára.

Álomszerű kezdésnek lehetett szemtanúja a szépszámú Vidi-tábor, hiszen annak ellenére, hogy az Újpest kezdte az összecsapást, mintegy 30 másodperc alatt már Pajovics kapujában volt a labda. Suljic kapott jó labdát a félpálya közelében, pazarul emelt Henty elé, támadónk a tizenhatoson visszahúzta a labdát, majd a hosszút célozta meg. A lövés a kapufán csattant, de visszakerült csatárunk elé, aki másodszorra a léc alá bombázott (0-1).

Négy perccel később meg is dupláztuk előnyünket. Scsepovics kapott labdát a tizenhatoson, kissé bal oldalt, majd erősen lőtt, Pajovics középre ütötte a játékszert, ahonnan a berobbanó Hadzic a Vidi második találatát is megszerezte (0-2).

A 11. percben Henty fordult le emberéről, majd lövés helyett az érkező Scsepovicshoz játszott, aki 13 méterről jócskán fölé lőtt. A 17. percben Pajovicsnak kellett jó ütemben kirohanva elsodornia a labdát Henty elől, majd másodpercekkel később egy távoli felívelést Pávkovics számított el csúnyán, így Scsepovics egyedül vezethette a kapusra a labdát, lövése a jobb kapufáról jött ki.

A 29. percben Scsepovics oldalvonal közeléből beadott szabadrúgása után Juhász fejese pattogott centikkel mellé, nyolc perccel később pedig gyökeresen megváltozott a meccs képe. Hadzic harcolt Pauljeviccsel a felezővonalnál, a szerb-magyar védő hátulról bosnyák játékosunk arcához ért, aki kezével hátra csapott. Bár a mozdulattal nem érte el az újpesti játékost, Pauljevics összeesett, Solymosi játékvezető pedig kiállította Hadzicot.

A 43. percben Nagy beadásába piszkált bele Novothny, de Stopira menteni tudott, majd hamarosan szünet következett.

A második játékrészre Nego állt be Juhász helyett, nem sokkal később pedig szépített az Újpest. Egy labda a tizenhatos vonalának közelében pattogott végig keresztbe, majd a jobb oldalon, annak sarkánál helyezkedő Pauljevics elé pattant, aki a jobb felsőbe lőtt (1-2).

Az 53. percben Scsepovics szabadrúgását kifejelték, Suljic pedig 14 méterről, középről, kapásból nem talált kaput. Sokasodtak a sárga lapok, hat perc alatt Scsepovics (akit a büntetés után azonnal lecserélt Marko Nikolics vezetőedző, Szolnoki Roland állt be), Stopira, Pátkai és Pávkovics is begyűjtött egy-egy figyelmeztetést.

A 67. minutumban ismét Pajovics sodort el mellel egy veszélyes indítást, öt perccel később pedig egalizált az Újpest. Pauljevics beadását Nagy tette vissza az ötös széléről középre, ahol a félidőben beállt Tischler fejelt a kapuba (2-2).

A 78. percben a játékvezető - aki a rendezőkön keresztül a hangosbemondó által már korábban is figyelmeztette a nézőket - sorozatos rasszista bekiabálások miatt ideiglenesen félbeszakította a mérkőzést. A Viníciust megsértő szurkolói csoport lecsitításában a hazai játékosok is segítettek, így hamarosan folytatódott a találkozó.

A 80. percben Suljic harcolt ki szabadrúgást 17 méterre a kaputól, amelyet Henty ragyogóan tekert kapura, de Pajovics szép vetődéssel mentett. Négy perccel később Szankovics lőtt fölé, majd Pajovics rohant ki harmadszor is jó ütemben.

A 87. minutumban Novothny csúsztatott meg veszélyesen egy beadást, de a labda elment keresztbe a kapu előtt. Másodpercekkel később kilenc főre fogyatkoztunk: Suljic egy szigorúnak vélt játékvezetői ítélet után reklamált, Solymosi Péter pedig kiállította szélsőnket. A szabadrúgást Varga fejelte el, erős fejese kis híján öngól lett.

A szögletet a hosszún Mohl vette le, elkezdett cselezgetni, Nego pedig szabálytalankodott vele szemben, Solymosi játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyesnek Tischler futott neki, egykori csatárunk a jobb alsót választotta, de Kovácsik szenzációs vetődéssel szögletre tolta a lövést, így maradt a 2-2.

A legvégén egy kisebb tömegjelenet is kialakult, majd Tóth Bence állt be néhány másodpercre (ezzel debütált csapatunkban bajnokin is), az eredmény pedig nem változott.

Legközelebb szombaton lépünk pályára, a Mezőkövesdet fogadjuk Felcsúton.

Újpest FC – Videoton FC 2-2 (0-2)
Gólszerzők: Pauljevics, Tischler, illetve Henty, Hadzic.
Kiállítva: Hadzic, Suljic.

Összefoglaló:

A két vezetőedző értékelte az Újpest-Vidi bajnokit.

Marko Nikolics:
„Nehéz erről a meccsről beszélni. Leginkább az első félidőt tudom értékelni, akkor jól játszottunk, hamar megszereztük a vezetést, kapufánk is volt, a hazaiakat pedig távol tudtuk tartani a kapunktól. Talán a szezon legjobb játéka volt ez tőlünk, ugyanúgy kontrolláltuk a találkozót, ahogyan a múlt héten a Puskás Akadémia ellen – talán még jobban is. A második félidő csúnya volt. A lelátón és a pályán is olyan dolgok történtek, amelyek nagyon rossz képet festenek a labdarúgásról, valamint más fontos, emberi értékekről is. Nem voltunk elég okosak, nem kezeltük jól ezt a helyzetet. Azt mondtam a fiúknak, hogy nekünk ennél jobbnak kell lennünk. Férfiasan kell viselnünk azt, ha ilyen helyzetek adódnak. Focizni tudnak a játékosok, ezt az első félidőben is láttuk. Nehéz helyzetben vagyok, mert egyrészt meg kell védenem a játékosokat, tudniuk kell, hogy mellettük állok. Ugyanakkor kritizálnom is kell őket ha úgy adódik, azt pedig nekik is elmondtam, hogy máshogy kell kezelniük azt, ha legközelebb ilyen helyzetbe kerülnek.”

Nebojsa Vignjevics:
„Egyet kell értenem a kollégámmal, az első félidőben valóban jobb volt a Vidi. Sokkolt minket a gól, nehezen jöttünk ebből vissza, sok olyan hibát vétettünk, amelyeket nem szoktunk. Hadzic, Scsepovics és Henty előtt is emiatt adódtak lehetőségek. A második félidőben időben szépítettünk majd továbbra is türelmesen játszottunk. Sikerült kiegyenlítenünk, de mégsem lehetek teljesen elégedett, mert a büntetővel nyerhettünk volna. A büntető amúgy megmutatta, mi is a mi gondunk. Ha emlékeznek Diagne-re, ő akkor is bevágta a büntetőt, amikor az egész stadion ellene volt. Aztán rúgott még egyet, majd összesen 10-et. Ő ilyen karakter volt. Az első félidőben nem láttam ilyen erős karaktert a csapatomban. A második félidő már jobb volt. Gratulálok a csapatnak, hogy kétgólos hátrányról visszajöttek, valamint gratulálok Marko Nikolicsnak is, mert az első félidőben valóban jó teljesítményt nyújtott az együttese.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben