Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2017. Szeptember 07. 07:17, csütörtök | Helyi sport
Forrás: vidi.hu

Magabiztos győzelem a Paks otthonában (videó)

Magabiztos győzelem a Paks otthonában (videó)

Jubileumi, 25. NB I-es mérkőzését játszotta egymás ellen szerda este a Paksi FC és a Videoton FC a Tolna megyei együttes otthonában.

Nehéznek ígérkező mérkőzést nyert meg simán a Videoton. A fehérvári együttes félgőzzel is négy gólt szerzett Pakson a hatodik fordulóból elhalasztott mérkőzésen. A Tolna megyeiek másfél éve nem kaptak ennyi gólt otthon. A Videoton győzelmének köszönhetően három pontos előnnyel áll az NBI élén.

  • Paks - Videoton 1 - 4 (0-2)

Három helyen változtatott Marko Nikolics vezetőedző a Videton kezdőtizenegyén. Pakson Kovácsik - Fiola, Juhász, Fejes, Tamás - Nego, Varga, Hadzic, Suljic - Lazovic, Henty futott ki a pályára. Pátkai és Stopira válogatott meccsük után kaptak pihenőt, viszont a Portugália ellen remeklő Fiola Attila kezdett nevelőegyesülete ellen.

Az első negyedórában jobbára a tolnaiak nyomtak: a 13. percben Bertus lőtt, Kovácsik repült, a labda a bal kapufa mellett tekeredett el. Nem sokkal később Gévay próbálkozott az ötös sarkáról.

A két együttes huszonötödik összecsapást meglehetősen visszafogott irammal kezdte a Vidi, jószerével védekezéssel telt a fehérváriak ideje. Ráadásul néhány perc alatt Hadzic, Suljic és Juhász is "besárgult".

A harmincnegyedik percig abból a néhány akcióból és pontrúgásból nem sikerült megbontani a Paks védelmét, azonban ekkor Tamás baloldali beadását, az ötösön árván maradt Lazovic fejelte a kapuba. Öt perccel később Bartha kis híján egyenlített, a mélységből érkező paksi 10 méterről lőtt Kovácsikba. Mégis a másik oldalon esett gól: a negyvenegyedik percben Hadzic kiugratása után Suljic nyargalt a büntetőterületre, majd laposan a kapuba lőtt. 0-2!

A második játékrész ugyanúgy kezdődött, mint az első: nyomott a Paks, de Gévay csak a kapufára tudta fejjel "tuszkolni" a labdát. Az ötvenötödik percben ismét ritmust váltott a Vidi: Suljic baloldali centerezése Szabó lábát találta telibe, a paksi védőről pedig a gólvonal mögé zúgott a labda. Majd öt perccel később Lazovic parádés kiugratás után Nego lőtt a kapuba, ezzel érett a kiütés, hiszen már negyedszer kötött ki a labda a paksiak hálójában.

Csertői Aurél legényei nem csüggedtek: a 70. perc tájékán kétszer is megtornáztatták a HLSZ által az Év kapusának választott Kovácsik Ádámot. Jó hír, hogy sérüléséből felépülve csereként pályára lépett Kovács István, aki negyedórát kapott Marko Nikolicstól.

Az őszi esőcseppekkel együtt a labda is újra a hálóba hullott, sajnos ezúttal a Videoton oldalán. Bartha fejesgóljával a 76. percben szépített a Paks. A Vidi nem erőltette a támadásokat, a Paks pedig kis híján újabb gólt szerzett: Juhász Rolandnak kellett tisztáznia.

A Vidi félgőzzel nyert Pakson, ezzel hét forduló után hárompontos előnnyel vezet a Honvéd előtt.

Paks - Videoton 1 - 4 (0-2)

Gólszerző: Bartha, illetve Lazovic, Suljic, Szabó J. (öngól), Nego.

A mérkőzés legjobb pillanatai:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.