Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2010. Február 11. 13:50, csütörtök | Helyi
Forrás: Székesfehérvár MJV Hírportál

Megint kizárták az Alfa Busz Kft-t: 150 munkahely szűnik meg Fehérváron

Megint kizárták az Alfa Busz Kft-t: 150 munkahely szűnik meg Fehérváron

Ismételten kizárta a székesfehérvári Alfa Busz Kft.-t a közbeszerzési eljárásból a Volánbusz Zrt.; a buszgyártó a döntés miatt 150 dolgozójától kénytelen megválni - közölte szerdán a buszgyártó cég tulajdonosa. A határozatot meg

A 45 darab alacsony padlós autóbuszra, valamint 100 százalékos opcióra vonatkozó tender megnyerésével a tavaly mintegy 10 milliárd forint termelési értéket produkáló hazai járműgyártó május végéig biztosan munkát tudott volna adni 200 dolgozójának. Most azonban néhány hétre való munkája van csak. Mivel a közbeszerzési eljárás bizonytalanságai miatt már korábban jelezte csoportos létszám-leépítési szándékát a munkaügyi központnak, a 150 érintett dolgozónak azonnali hatállyal felmondhatnak - közölte a cégtulajdonos. 

Tájékoztatása szerint az eljárásból való újabb kizárás indokaként a Székesfehérváron gyártott buszok nem megfelelő fordulékonyságát jelölte meg a Volánbusz Zrt. Ezt a kifogást azonban már januárban indokolatlannak találta az Alfa Buszt akkor a közbeszerzési eljárásba visszahelyező Közbeszerzési Döntőbizottság. 

 Mogyoróssy Tibor elmondta: a közbeszerzési eljárásban az alacsonypadlós autóbuszok mellett 15 luxus távolsági autóbusz gyártásáról és ugyanannyi opciós szállításáról is szó volt. 

Az alacsony padlós buszok esetében a kínai Xiamen King Long Ltd.-t nevezte meg győztesként a tender kiírója, a luxusbuszokkal kapcsolatban pénzhiányra hivatkozva nem született eredmény. 

A székesfehérvári magánvállalkozás először a közbeszerzési eljárás elején fordult a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz, mivel 155 autóbusz gyártására vonatkozó ajánlatát már akkor kizárta a tenderből a Volánbusz Zrt.; majd a döntőbizottság határozata alapján visszahelyezte.

Három hónapos tárgyalás után műszaki kifogásra hivatkozva érvénytelenítette ajánlatát a pályázat kiírója. 

A megjelölt kifogást, a nem megfelelő fordulékonyságot alaptalannak minősítette a Magyar Buszgyártók Szövetsége, amelynek álláspontja szerint az Alfa Busz ajánlata műszaki paramétereiben, s árával is kedvezőbb volt a tender győztesének ajánlatánál. 
 A Közbeszerzési Döntőbizottság idén januárban ismét visszahelyezte az Alfa Buszt a közbeszerzési eljárásba, s nem fogadta el a tender kiírója által megjelölt műszaki kifogást. 


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 08:07, csütörtök | Helyi

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése: az elektromos,

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.