Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2010. Január 12. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: hirszerző

Pólus Program: több mint 200 milliárd a pályázóknak

Pólus Program: több mint 200 milliárd a pályázóknak

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) részét képező Pólus Programban ez idáig gazdaságfejlesztésre 148,3 milliárd forint, vállalkozásfejlesztésre 55,6 milliárd forint támogatást ítéltek meg a pályázóknak - derült ki a Pólus

pályázóknak - derült ki a Pólus Programiroda összesítéséből. hirdetés A Pólus Program megvalósítására 2007-2013. között 360-416 milliárd forint támogatási forrás áll rendelkezésre az ÚMFT különböző operatív programjaiban. A programiroda adatai szerint a regionális operatív programokban az induló és a fejlődő klasztereket támogató pályázatokon összesen 100 klaszter részesült 3,3 milliárd forint támogatásban.

Az Akkreditált Innovációs Klaszter címet odaítélő testület a program indulása óta 18 klaszternek adott tanúsítványt a cím elnyeréséről. A 18 akkreditált klaszterből 8 az egészségipar, 4 az információ- és kommunikáció technológia (ICT) és 3 a környezetipar szektorban tevékenykedik. A Pólus Programiroda tájékoztatása szerint kizárólag akkreditált klaszterek számára kiírt innovációs témájú pályázatokon ez idáig 10 akkreditált klaszter 48 projektje részesült támogatásban, összesen mintegy 9,5 milliárd forint összegben. Ezen projektek az ország 6 régiójában valósulnak meg.

A Pólus Programban 7 sikeres pályázat született a tudományos és technológiai parkok támogatása kiíráson. A megítélt támogatás összege 15 milliárd forint. Ezen projektek Miskolcon, Szegeden, Pécsett, Budapesten és Debrecenben valósulnak meg.

Az innovatív kulturális infrastruktúrát fejlesztő Agóra-pólus pályázaton minden arra jogosult város nyújtott be pályázatot, Debrecen, Győr, Miskolc, Szeged és Székesfehérvár városok esetében született támogató döntés, összesen 8,3 milliárd forint összegben.

A felsőoktatás infrastruktúra fejlesztését támogató konstrukción minden pólusváros egyeteme sikerrel pályázott, és 46,3 milliárd forint támogatásban részesültek. A tudástranszfer rendszer fejlesztése illetve az innovatív kutatói team-ek támogatása című pályázati kiírások a pólusvárosok egyetemei 10 milliárd forint támogatást nyertek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 08:07, csütörtök | Helyi

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház fejlesztése: az elektromos,

2024. Április 26. 11:44, péntek | Helyi

Bemutatták a fehérvári uszoda teljes felújításának tervét

Egy modern, több szaunával és gőzkabinnal felszerelt wellness részleggel bővülne, energetikailag pedig jelentősen korszerűbb lenne a városi uszoda, ha elindulhatna annak korszerűsítése 1-2 éven belül.

2024. Április 26. 11:01, péntek | Helyi

Szombaton három órára lezárják a Balatoni úti felüljárót kaszálási és fenntartási munkák miatt

2024. április 27-én, szombaton 8 és 11 óra között munkavégzés miatt lezárják a Balatoni utat a \"Shell\" körforgalom és a Borszéki utca között.

2024. Április 23. 07:25, kedd | Helyi

Nyáron adhatják át a Szent György Kórház új, 64 kórtermes épületét

Székesfehérváron zajlik az ország egyik legjelentősebb egészségügyi beruházása.