Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2017. Október 02. 05:36, hétfő | Helyi sport
Forrás: szekesfehervar.hu

Szünet után fordított és nyert a Vidi a Diósgyőr ellen

Szünet után fordított és nyert a Vidi a Diósgyőr ellen

Fordulatos mérkőzést nyert meg a debreceni stadionban a Videoton. Az OTP Bank Liga listavezetője az első félidőben hátrányban volt, a másodikban azonban sokkal hatékonyabban játszott.

Hadzic, Henty és Pátkai góljaival elhozta a három pontot és továbbra is a táblázat élén áll Marko Nikolics csapata.

A Diósgyőr is albérletben, a debreceni stadionban játssza hazai mérkőzéseit, ez a helyzet a felcsúti pályán ideiglenesen "lakó" Vidinek is ismerős lehet. De nem úgy tűnt az első félidőben, hogy a "hazaiakat" zavarnák a körülmények, többet kezdeményeztek és vezetést is szereztek. Ugrai lőtt szép gólt a 17. percben, és a Vidi nem igazán tudott még csak helyzettel sem válaszolni. Jellemző, hogy az első fehérvári lövésre is csaknem fél órát kellett várni, hátrányban ment pihenni a listavezető.

A szünetben aztán rendet tehetett a sorok közt Marko Nikolics, mert sokkal támadóbban lépett fel a Vidi. Scsepovics lövését még védeni tudta Antal kapus, de az 55. percben már jött az egyenlítés. Scsepovics még a lécet találta el, Hadzic azonban belőtte a kipattanót. Maradt támadásban a vendégcsapat, és főleg Henty, akit előbb feldöntöttek, amikor kilépett, a 72. percben ellenben már ő érkezett jól Nego beadására és közelről vezetést szerzett.

Jobb volt a Vidi, de volt még fordulat a meccsben. A 78. percben Ioannidisz egyenlített, a hajrában pedig jött a mostanában igen gólerős Pátkai, és remekül érkezve Géresi labdájára, megszerezte a győztes gólt. Az előző két meccsén nem nyert a Videoton, most sikerült, amivel az első kör végén vezeti a bajnokságot.

DVTK - Videoton 2-3 (1-0)

Videoton: Kovácsik - Nego, Fiola, Juhász, Stopira - Hadzic, Pátkai, Varga, Suljic (Szolnoki) - Henty (Géresi), Scsepovics (Tamás K.).

Gól: Ugrai, Ioannidisz, illetve Hadzic, Henty, Pátkai.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.