Városlista
2021. április 12, hétfő - Gyula

Hírek

2021. Március 17. 07:44, szerda | Helyi
Forrás: szekesfehervar.hu

Ultrahang készülék, lélegeztető maszkok és telefonok a VIDEOTON-tól a kórháznak

Ultrahang készülék, lélegeztető maszkok és telefonok a VIDEOTON-tól a kórháznak

A VIDEOTON HOLDING ZRt. a koronavírusos betegek diagnosztizálásához használt ultrahang készüléket, lélegeztetőgépekhez való maszkokat és további,

az ápolók munkáját segítő eszközöket adományozott a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórháznak, összesen közel 20 000 000 Ft értékben.

A VIDEOTON felelős vállalatként már a koronavírus-járvány kitörésekor átfogó támogatási programot indított, a vállalatcsoportnak otthont adó települések védekezésének és a betegek gyógyításának elősegítése céljából.

Az első és második hullám során a program keretében a magyar nagyvállalat öt darab ún. non-invazív lélegeztetőgépet és a hozzá tartozó maszkokat jutatott a székesfehérvári Szent György és a Dél-Pesti Centrumkórház számára, amelyekhez decemberben további maszkokat vásárolt.

A járvány harmadik hullámában sajnos soha nem látott nyomás nehezedik az egészségügyi intézményekre, és jelentősen megnőtt a lélegeztetett betegek száma is, emiatt a lélegeztetőgépekhez korábban vásárolt lélegeztető maszkok pótlásra, kiegészítésre szorulnak. A VIDEOTON HOLDING ZRt. ezért újabb, összesen 43 maszkot vásárolt a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház számára. A támogatás összértéke közel 4 millió forint.

Emellett egy a koronavírusos betegek diagnosztizálásában használt mobil ultrahang készüléket és a hozzá tartozó kiegészítőket is a kórház rendelkezésére bocsát a VIDEOTON, amely meggyorsítja a kórházban kezelt betegek állapotának ellenőrzését. A berendezés és a kiegészítők értéke 15 000 000 Ft.

Szintén a COVID-betegek ellátását segíti az az 50 db telefonkészülék, amelyekkel - a betegszobákban elhelyezve - az ápolók és a betegek közti kommunikáció gyorsabbá válik. A jelenlegi leterheltség mellett ugyanis minden olyan eszköz, amely hatékonyabbá teszi a nővérek időkihasználását, komoly segítséget jelenthet.

A fentieken túl a VIDEOTON vállalatcsoport nagy hangsúlyt fektet a járvány terjedésének lassítására, amelynek legfontosabb eleme a munkatársak egyéni felelősségének növelése. Ezért a korábban bevezetett védőintézkedések és a COVID-gyanús dolgozók szűrése mellett a VIDEOTON belső kampányt indított a védőoltás-regisztrációra való figyelemfelhívásra. A vállalatcsoport támogatásokkal is ösztönzi koronavíruson átesett dolgozóit a vérplazma-adásra, ami a súlyos állapotú betegek számára nyújthat reményt a gyógyulására.

szekesfehervar.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 22. 07:16, hétfő | Helyi

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége és megyei szervezetei vezetőinek kérése

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége és megyei szervezeteinek vezetői kéréssel fordulnak a magyar emberekhez,

2021. Február 22. 07:41, hétfő | Helyi

A börgöndi reptérfejlesztésről, új elektromos buszokról és új kutatóközpontról is megállapodtak

A börgöndi repülőtér fejlesztésének irányairól, új elektromos buszok beszerzésének támogatásáról és egy, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karához kapcsolódó technológiai kutatóközpont

2021. Február 16. 06:11, kedd | Helyi

Négy utcában lesz áramszünet csütörtökön

Az elektromos hálózat karbantartását végzi az E.ON Zrt. február 18-án, csütörtökön több helyszínen Székesfehérváron. A munkálatokhoz kapcsolódón áramszünet lesz négy utcában.

2021. Február 16. 06:00, kedd | Helyi

Ismét elindult a személyes ügyfélfogadás a Fejérvíz Zrt-nél

Kizárólag előzetes időpont foglalással ismét fogadja személyesen az ügyfeleit a Fejérvíz Zrt.